МАЙБУТНЄ ЗА АГРО!

Як зацікавити дітей аграрною професією? Задача не проста, але алгоритм дій у нас уже є!
Відтепер профорієнтаційний проект "Моє майбутнє в агро" в Глобинському ліцеї №5 запрацював на повну потужність. Завдяки агропромхолдингу "АСТАРТА-КИЇВ", який втілює цей проект , та за підтримки ТОВ ІПК "ПОТЛАВАЗЕРНОПРОДУКТ" на території ліцею встановили сучану теплицю. Саме проект "Моє майбутнє в агро" має на меті зацікавити школярів сучасним агросектором та допомогти визначитися з майбутньою професією і , найголовніше, показати, що аграрна сфера - це інновації, кар'єрне зростання, креатив та можливість реалізувати себе у безлічі різних професій.
В нашому ліцеї проект успішно працює уже три роки, а юні науковці члени гуртка "Агросвіт", керівником якого є вчитель біології Світлана Кондратенко, - постійні переможці конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт "Моє майбутнє в агро": Сергій Сніжко, Назар Збираник, Марина Негруб.
До сьогодні в межах проекту гуртківці мали можливість проходити лише теоретичні заняття, віднині вони зможуть на практиці вивчати увесь процес вегетації рослин: від маленької насінини до появи плодів із застосуванням на кожному етапі відповідних агрономічних заходів: полив, відживлення, механічна боротьба з бур'янами, біологічні методи боротьби зі шкідниками і хворобами сільгоспкультур. У теплиці планують вирощування різноманітних сортів овочів та зелені.
Висловлюємо слова вдячності організаторам чудового пректу "Моє майбутнє в агро" агропромхолдингу "АСТАРТА-КИЇВ" та ТОВ ІПК "ПОЛТАВАЗЕРНОПРОДУКТ" за чудову ініціативу і матеріальне забезпечення, за постійну підтримку та активну співпрацю. А ще виражаємо щиру подяку філії "ГЛОБИНСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД" ТОВ "ЦУКРАГРОПРОМ" за завезення в теплицю поживного грунту, а також за виділені кошти на придбання кулерів для питної води в пункт незламності, що розташований в приміщенні ліцею.

Кiлькiсть переглядiв: 10

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.